Bloemencorso Sint Jansklooster genomineerd voor Erfgoedvrijwilligersprijs 2021

Het Bloemencorso Sint Jansklooster is genomineerd voor de Erfgoedvrijwilligersprijs 2021. Samen met twee andere genomineerden maakt het Bloemencorso kans de nog jonge prijs – die vorig jaar in het leven is geroepen – te winnen en daarmee 10.000 euro in de wacht te slepen. Vanaf vandaag kan worden gestemd op de genomineerden. Naast het Bloemen corso zijn dat de Stichting Oud Montfoort en Velehanden.nl. Op 6 december wordt in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag de winnaar bekendgemaakt.

Dit jaar en vorig jaar kon het rijdend bloemencorso vanwege de coronapandemie niet doorgaan. Dit jaar organiseerde het vrijwilligersteam daarom een fietstocht langs 29 creaties met uiteindelijk meer dan 10.000 bezoekers.

Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap
De Erfgoedvrijwilligersprijs is vorig jaar in het leven geroepen door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap als waardering naar de grote groep vrijwilligers uit de erfgoedsector. “Door hun inzet, passie en kennis dragen ze zorg voor de instandhouding en toegankelijkheid van erfgoed. Ze zijn daarmee onmisbaar voor het behoud en de beleving van erfgoed voor een groter en meer divers publiek.”

De winnaar krijgt dus 10.000 euro, waarvan de helft moet worden gebruikt ter bevordering van kennisoverdracht op het gebied van het vrijwilligerswerk waarvoor het team zich inzet. De nummers 2 en 3 krijgen 5.000 euro om op die manier te besteden.

Jouw stem uitbrengen? Dit kan deze hele maand via: erfgoedvrijwilligersprijs.nl.

corsoklooster-foamen