​Corso Sint Jansklooster toch op televisie

Het Corso Sint Jansklooster zou bij doorgang dit jaar wederom worden geregistreerd door Omroep Max en RTV Oost. Nu het beeldbepalende evenement niet door kan gaan, hebben beide omroepen toch besloten om een eerder gehouden corso uit te zenden.
Omroep Max zal het Corso Sint Jansklooster van 2016 nog een keer uitzenden op donderdag 26 augustus om 17.10 uur op NPO 1. RTV Oost zal de rondgang van 2019 uitzenden op vrijdagavond 20 augustus.

Omroep Max was een aantal jaren de vaste mediapartner maar haakte in 2018 op het laatste moment af vanwege financiële redenen. Toch begon het bij Omroep MAX en de Christelijke Oranjevereniging weer te kriebelen. De partijen gingen met elkaar om tafel en bereikten overeenkomst om het Corso Sint Jansklooster van 2021 uit te zenden op NPO 1.

“Bij Jan Slagter van Omroep MAX stond de deur open voor terugkeer. We hebben dus direct de samenwerking beklonken. Hopelijk kan de cameraploeg volgend jaar wel een registratie komen maken van een rijdend Corso. Televisie voldoet namelijk voor 100 % aan de doelstelling van ons PR-beleid. Wij willen graag heel Nederland laten zien wat we in Sint Jansklooster met het hele dorp voor elkaar krijgen. Dat is ons belangrijkste uitgangspunt en dat kunnen we met deze partners maximaal verwezenlijken’, besluit Egbert Lassche namens de COV.