Geslaagde theaterwandeltocht met ruim 750 deelnemers

Zaterdag 23 oktober vond alweer de tiende editie van de theaterwandeltocht plaats. Er was een route van zes kilometer uitgestippeld en onderweg genoten ruim 750 wandelaars van twaalf acts. “Een heel mooi aantal deelnemers, dat ongeveer gelijk is aan de vorige editie van twee jaar geleden”, aldus Wim Odink, voorzitter van de activiteitencommissie van de COV.

In totaal waren zeven van de twaalf corsogroepen present op de culturele wandeltocht. “Daar voegden we onder het kopje cultuur nog vijf andere acts toe. Zo creëerden we een gevulde en gevarieerde route.”

Vernieuwing
De Theaterwandeltocht vernieuwde ook dit jaar weer. Voor het eerst werd er een spookgedeelte in de route opgenomen. “Als je stalen zenuwen hebt, dan kon je hem prima lopen. Maar we hadden ook een route om het spookbos heen uitgezet”, zegt Wim lachend. De reden voor deze verandering was tweeledig. “Er liepen ook kinderen mee voor wie het spannend kon zijn. Maar voor de oudere jeugd was het spookgedeelte juist erg leuk. Met deze opzet konden we iedereen blij maken.”

Upgrade
Nu al zijn er voor volgend jaar nieuwe plannen gesmeed om de Theaterwandeltocht nog grootser en mooier te maken. “De Theaterwandeltocht krijgt een upgrade. We willen nóg meer mensen naar ons mooie dorp trekken, zodat ook zij kunnen zien wat hier allemaal gebeurt.” Wat de update precies inhoudt, wil de organisatie nu nog niet kwijt. “Daar pakken we in aanloop naar de herfstvakantie van 2022 liever mee uit.”

Sfeer
Talloze lampjes verspreidden vele vrijwilligers over de route. Verlichting die diende als wegwijzer door de bossen en de weilanden. Zoals ook het geroezemoes van alle wandelaars en het geluid van de acts als hulpnavigatie dienden. Het zorgde over de volledige route voor veel sfeer en gezelligheid. Wim: “Eigenlijk helpt het hele dorp mee aan het sfeertje van de Theaterwandeltocht. Wij vroegen alle aanwonenden van de route of zij hun tuinen wilden verlichten. Daar werd volop gehoor aan gegeven.”

Een heel jaar corsogevoel
Zo droeg de Theaterwandeltocht volgens Wim ook dit jaar weer bij aan het typische corsogevoel dat in Sint Jansklooster heerst. “Dit evenement is opgezet, zodat de corsogroepen ook na het corso kunnen laten zien waar ze zo goed in zijn. De Theaterwandeltocht zorgt in combinatie met de andere evenementen dat ons corso het hele jaar leeft in het dorp.”

Terug van weggeweest
De Theaterwandeltocht na een jaar afwezigheid door corona weer mogen organiseren, was een lekker gevoel. Wim: “In april staat rond de presentatie van de maquettes de feestweek gepland. We hopen dat we dan met elkaar weer een echt feestje kunnen bouwen. En dat we daarna het échte corso ook kunnen beleven zoals we dat altijd hebben gedaan.”

Op de vraag of de theaterwandeltocht dit jaar als geslaagd kan worden bestempeld, volgt een resoluut antwoord: “Absoluut! Iedereen was enthousiast, er waren mooie acts en we hebben weer kunnen vernieuwen met het spookgedeelte.”

Uitslag publieksprijs
1. Alliance
2. Kluitenberg
3. Hebbes
4. FunFun
5. PODB cq de Brekers
6. After Nero’s
7. The Next

theaterwandeltocht-1

Theaterwandeltocht-klooster

Theaterwandeltocht-klooster

Theaterwandeltocht-klooster

Theaterwandeltocht-klooster

Theaterwandeltocht-klooster

Theaterwandeltocht-klooster

Theaterwandeltocht-klooster

Theaterwandeltocht-klooster

Theaterwandeltocht-klooster

Theaterwandeltocht-klooster

Theaterwandeltocht-klooster