​Jeugdcorso Sint Jansklooster afgelast

Op zaterdag 18 september zou het jaarlijkse Jeugdcorso van Sint Jansklooster gehouden worden. Echter heeft de organiserende Christelijke Oranje Vereniging een streep door dit evenement moeten halen.

“Wij gaan geen vergunning krijgen van de gemeente Steenwijkerland om dit evenement te organiseren zoals we het graag willen”, zegt Wim Odink, voorzitter van de activiteiten commissie van de COV.

Het jeugdcorso staat sinds enkele jaren los van het grote corso en wordt normaliter vier weken later gehouden. Dit heeft ervoor gezorgd dat de deelname veel groter is geworden en dat er veel meer toeschouwers komen kijken. Zo bezochten in de laatste editie van 2019 ongeveer 10.000 toeschouwers het evenement en waren er maar liefst 30 creaties te bewonderen.

De COV heeft nog kort overwogen om het evenement een week uit te stellen, omdat er per 20 september versoepelingen verwacht worden. “Echter zullen deze versoepelingen pas op 17 september bekend zijn en dan wordt het allemaal te kort dag voor zowel de vergunning als het daadwerkelijk organiseren”, stelt Odink. De COV hoopt volgend jaar weer een normaal Jeugdcorso te houden.