Tweede editie Corsocollege op 5 november van start

De organisatie van Bloemencorso Sint Jansklooster gaat wederom nieuw ontwerptalent de kans geven om zich te ontwikkelen. Op vrijdag 5 november staat de eerste leeravond gepland van het Corsocollege. Een initiatief waarbij ervaren ontwerpers uit het Kloosterse corso aanstormende creatievelingen de kneepjes van hun vak bijbrengen.

Tijdens de eerste bijeenkomst in het verenigingsgebouw van de organisatie aan de Bonkenhaveweg vindt de kick-off plaats. Na deze aftrap volgen er maandelijks nog vijf thema-avonden rond corsocreaties ontwerpen. Daarbij staan achtereenvolgens de onderwerpen concept bedenken (3 december), compositie samenstellen (7 januari), kleur gebruiken (4 februari), maquette bouwen (4 maart) en presenteren (1 april) centraal.

Corsopassie stimuleren
“Jong geleerd, is oud gedaan”, stelt Roel van der Zweerde, voorzitter van de PR-commissie van Corso Klooster. “Daarom geven we jongeren vanaf 16 jaar oud graag de kans om kennis en ervaring op te doen en stellen we alle benodigde materialen beschikbaar. We merken dat er onder de jeugd in Sint Jansklooster en omstreken veel corsopassie is. Dat willen we graag stimuleren, zodat we ook in de toekomst het hoge niveau van onze ontwerpen waarborgen.”

Generatie op generatie
De interne opleiding vond eerder in 2019 plaats. Destijds behaalden meer dan 20 ontwerpers in spé hun ontwerpcertificaat. Vanwege corona kon de tweede editie in 2020 geen doorgang vinden. Nu alle seinen weer op groen staan, pakt het bloemencorso Sint Jansklooster de draad meteen weer op. Van der Zweerde: “We willen het corso door blijven geven van generatie op generatie. Initiatieven als het Corsocollege zorgen daarvoor.”

Immaterieel erfgoed
Met propjescorso’s en lespakketten over het corso op basisscholen en het jeugdcorso, zorgt de organisatie er eveneens voor dat het corsobloed blijft kruipen onder de jongeren. Vooral dankzij dergelijke activiteiten werd Corso Klooster door de aan UNESCO verbonden stichting KIEN verkozen tot immaterieel erfgoed. “Een mooie beloning voor het paplepel-effect dat we willen creëren.”

Opgeven?
Wil jij ook meer leren over het ontwerpen van een dahliareus en les krijgen van gerenommeerde topontwerpers? Geef je dan voor 28 oktober op. Dat kan door je naam, leeftijd, woonplaats en motivatie in te sturen naar cc@corsoklooster.nl.

 

 

corsocollege-bloemencorso